Anton Bouwhuis

Joep Sertons
Anton is een charmante, wat conservatieve man die soms zijn emoties niet onder controle heeft. Hij werkt als arts in het AZM.

Anton komt naar Meerdijk met zijn vrouw Bianca en hun twee zoons Sjoerd en Edwin als hij een huisartsenpraktijk kan overnemen. Anton wijst het in eerste instantie af als zijn zoon Edwin een relatie krijgt met Lucas Sanders. Maar hij draait bij. Met zoon Sjoerd heeft hij ook regelmatig  ruzie, omdat ze eigenlijk teveel op elkaar lijken: hun koppigheid en opvliegende karakter zit beide mannen dikwijls dwars. Als kort niet lang na elkaar Edwin overlijdt aan de gevolgen van het ebola-virus en Bianca aan een plotselinge harstilstand, gaat Anton door een moeilijke periode.

Tijdens zijn huwelijk met Bianca is Anton ooit vreemdgegaan met Julia Loderus, die zelfs zwanger van hem werd. Anton wist dat hij nog een zoon had, Tim, maar heeft hier jarenlang over gezwegen. Het geheim komt pas uit als Tim opduikt in Meerdijk en de familie Bouwhuis ermee confronteert. Sjoerd kijkt hierdoor op zijn vader neer. Uiteindelijk bouwt Anton alsnog een goede band op met Sjoerd.  

Linda Dekker komt het leven van Anton ingewandeld. Ze worden verliefd op elkaar, trouwen en starten een samengesteld gezin met de kinderen Sjoerd Bouwhuis en Rover en Sam Dekker. Het is even wennen, maar ze vinden een manier om met elkaar om te gaan. Ook duikt Anton zijn achterneef Q Bouwhuis op. Die eveneens bij de familie Bouwhuis intrekt. In het AZM is Anton onder de indruk van zijn nieuwe collega Amir Nazar. Hij regelt als verrassing dat Amir een assessment mag maken. Als hij deze haalt, kan hij zijn beroep als arts ook in Nederland uitoefenen. Linda en Anton zijn ontzettend blij wanneer ze horen dat Amir een verblijfsvergunning krijgt. Ze bieden hem hun omgebouwde garage als woonverblijf aan. Antons beste vriend is Ludo Sanders, die hij regelmatig op de golfbaan terft of voor een drankje in het restaurant van hotel De Rozenboom. Anton is grootvader van Bram Bouwhuis, de zoon van Sjoerd.

Gerelateerde personages