Aysen Baydar

Dilan Yurdakul
Aysen Baydar is stoer, gevoelig en heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ze werkt in Meerdijk bij de recherche. Ze gaat recht op haar doel af en laat niet los.

Ze komt uit een gebroken gezin en is samen met haar zus Nuran Baydar opgevoed door haar moeder. Haar broer Ardil Baydar is na de scheiding van hun ouders bij zijn vader gebleven. Als Ardil in Meerdijk opduikt is er daardoor aanvankelijk strijd tussen de twee, maar ze weten dit bij te leggen. Ardil komt bij een ongeluk te overlijden. Soms heeft Aysen nog steeds last van dit niet helemaal verwerkte verdriet. Aysen heeft een goede band met haar zus Nuran die in het buitenland woont.

Haar beste vriendinnen zijn Zoë Xander en Nina Sanders. In haar loopbaan als rechercheur gaat Aysen net te vaak buiten het boekje en wordt daardoor op non-actief gezet. Ze raakt hierdoor in financiële problemen en gaat als hoofd beveiliging aan de slag bij het AZM. Echter, Aysen is zo door het recherchevirus aangetast dat zij altijd onderzoek zal blijven doen naar zaken die niet kloppen. Bijvoorbeeld in de zaak van haar vriendin Zoë vs. Jan Maes. Na lange tijd krijgt ze haar baan bij de recherche terug.

Aysen heeft niet veel geluk in de liefde. Ze zoekt het wel. Zo heeft ze one night stands en affaires met verschillende mannen. Maar echte relaties, met Bing Mauricius en haar grote liefde Sjoerd Bouwhuis, lopen op de klippen. Samen met Sjoerd leek Aysen liefdesleven in rustige vaarwater gekomen te zijn. Ze besloten zelfs aan kinderen te beginnen, maar Aysen verliest het kindje na 19 weken… Vervolgens probeert ze opnieuw zwanger te worden, maar als Sjoerd zijn misstappen opbiecht, beëindigt Aysen de zwangerschap en vertrekt ze tijdelijk uit Meerdijk naar haar zus in Californië.

Bij terugkeer kan ze Sjoerd maar niet vergeten en vice versa. Ze leggen het bij en Sjoerd vraagt haar ten huwelijk. Aysen zegt volmondig ja. Tijdens de ceremonie op het huwelijk gebeurt echter het ondenkbare: Sjoerd vernedert Aysen voor het altaar en zou nooit met haar trouwen. Sjoerd verlaat Meerdijk en Aysen blijft gebroken achter. Ze reageert haar woede en verdriet af op collega rechercheur Daan Stern met wie ze een haat-liefde verhouding lijkt te hebben.

Gerelateerde personages