Daan Stern

Dorian Bindels
Daan is een charmante en doortastende man die recht op zijn doel af gaat. Hij komt uit een adellijke familie die allemaal een hoge functie hebben binnen het politiekorps en in de regering.

Hij groeide op met zijn ouders en is enig kind. Zijn jeugd was zorgeloos. Er was geld in overvloed. Dit maakt hem gemakzuchtig, maar niet vervelend. Over zijn toekomst hoefde hij nooit na te denken, want het was logisch dat hij net als ieder ander familielid een toekomst zou krijgen binnen het politiekorps/regering. En zo geschiedde het.

Daan is werkzaam als rechercheur bij de politie van Meerdijk. Hier komt hij in aanraking met Aysen Baydar. Hij vindt haar in eerste instantie interessant en ze beleven een aantal wilde nachten met elkaar. Dit neemt af als Daan een plannetje smeedt om zijn opa Eduard Stern tevreden te houden. Daan moet trouwen en een erfgenaam produceren in ruil voor zijn deel van het familiekapitaal. Aysen lacht dit plan weg, maar Zoë Xander heeft op dat moment geld nodig om de revalidatie van Rik de Jong te bekostigen. Daan stelt voor dat hij en Zoë een nephuwelijk aangaan. Zo krijgt iedereen wat hij of zij wil. Hoewel er genoeg geld was, ontbrak het aan liefde binnen de familie Stern. Hierdoor is Daan als kind slecht gehecht, is niet gewend aan intimiteit, waardoor hij bindingsangst ontwikkeld heeft. Hij is een player en maakt makkelijk contact met iedereen. In Meerdijk raakt hij bevriend met zakenman Bing Mauricius.

Gerelateerde personages