Janine Elschot

Caroline De Bruijn
Janine is een intelligente, charmante en zelfstandige vrouw. Ze heeft een relatie met Ludo Sanders, waar ze een rijke geschiedenis mee deelt. Haar kinderen zijn Nina Sanders en Lucas Sanders en ze is de oma van Nola en Max.

Janine is werkzaam als schrijfster en journaliste. Lange tijd bij de krant Het Spectrum. Daarna bij haar eigen lifestyleblad J-Magazine. Inmiddels heeft ze haar ouevre uitgebreid met twee boeken. In haar eerste werk, De Witte Spreeuw, deed ze onderzoek naar de seriemoordenaar Hein Lisseberg. Haar meest recente werk is de thriller Kwaad Bloed.  

Janine deelt samen met haar grote liefde Ludo veel passies: kunst, klassieke muziek of een temperamentvolle tango. Janine is echt een familiemens en heeft een goede band met haar kinderen Nina en Lucas. Haar vreugde is dan ook enorm wanneer haar zusje Marieke de Moor na jaren lang in Italië te hebben gewoond, terugkeert naar Meerdijk. Janine en Marieke hebben een sterke band en Janine heeft letterlijk alles over voor haar zusje. Wanneer Marieke ernstig ziek blijkt te zijn en min of meer van Janine afhankelijk wordt, ontloopt Janine deze gigantische verantwoordelijkheid niet.  Haar verdriet is dan ook groot wanneer Marieke komt te overlijden.

In haar vrije tijd past Janine met veel plezier op haar kleinkinderen, bezoekt ze concerten met Ludo, en geniet ze van koffiedates met vriendinnen Laura Selmhorst en Linda Dekker.

Gerelateerde personages