Lana Langeveld

Faye Bezemer
Lana Martine Langeveld is een typische puber met een wat opvliegend, maar ook lief karakter. Soms verliest zichzelf in rebels gedrag. Bijvoorbeeld stiekem alcohol drinken of ontsnappen wanneer ze huisarrest heeft. Ze zit op de middelbare school en is beste vriendinnen met JoJo Abrams. Verder gaat ze veel om met Rover Dekker en Kimberly Sanders.

Lana is de dochter van Sjors Langeveld. Wie haar biologische vader was, was na de geboorte niet helemaal duidelijk. Na een vaderschapstest bleek Danny de Jong haar vader te zijn. Tot groot verdriet van Lana is haar vader overleden aan de gevolgen van een tragisch ongeluk. Ze herdenkt hem nog ieder jaar met haar moeder en als het kan schuift haar oom Rik de Jong hier ook bij aan. Haar grootmoeder is Martine Hafkamp en hier is Lana ook naar vernoemd. Lana heeft het niet altijd makkelijk gehad in haar leven. Iemand die nu altijd voor haar klaar staat, is Amir Nazar, de verloofde van haar moeder.  

Lana’s eerste grote liefde was Q Bouwhuis. Hij woont inmiddels in New York voor zijn modellen carrière. Lana heeft daar een tijdje gewoond en geprobeerd de relatie te laten werken. Dit is niet gelukt door hun te verschillende levensstijlen.  

Gerelateerde personages