Laura Selmhorst

Jette van der Meij
Laura Maria Helena Selmhorst is een sterke, eerlijke vrouw met een hart van goud. Ze wil graag het juiste doen voor haar familie en vrienden.

Wanneer haar kleinzoon, Noud Alberts, naar Japan vertrekt, betekent dit voor Laura dat er geen directe familieleden meer in Meerdijk wonen. Wel heeft ze een grote vriendenkring. Haar beste vriend is haar ex-zwager Jef Alberts. Hij woont in Frankrijk op een wijnboerderij. Verder is Laura vaak met Linda Dekker (met wie ze een lang verleden heeft) en Janine Elschot te vinden in het centrum van Meerdijk in de Rozenboom of in Boks voor een high tea of lunchafspraak. Ook heeft Laura een bijzondere band met Zoë Xander. Zoë heeft Laura in een moeilijke tijd bijgestaan. Als gevolg van een brand in Boks kreeg Laura heftige PTTS verschijnselen. Door de hulp van Zoë komt Laura er weer bovenop.

Op dit moment werkt ze in café De Koning als manager, waardoor ze veel samenwerkt met Lucas Sanders. Hiervoor heeft Laura gewerkt als kunstenares, jazz zangeres, advocate en heeft ze zelfs een eigen datingbureau gehad. Veel Meerdijkers kennen haar ook als de vorige hotelmanager van De Rozenboom. Op dit moment heeft ze geen relatie. Ze is wel twee keer getrouwd geweest met haar ex-man Robert Alberts. Met hem heeft ze een zoon: Sil Selmhorst. Haar zoon woont in een studentenhuis in Utrecht. Ze heeft een goede band met hem.

Gerelateerde personages