Linda Dekker

Babette van Veen
Linda Dekker is slim, onafhankelijk, maar ook gehaaid. Linda heeft haar ouders al op jonge leeftijd verloren en is altijd zelfstandig geweest.

Ze is fotomodel geweest, had een kledingboetiek en was mede-eigenaar van een modellenbureau. Tegenwoordig werkt Linda als event manager in hotel De Rozenboom. De eerste grote liefde van Linda was Arnie Alberts, de zoon van Laura Selmhorst en Robert Alberts. Lange tijd werd zij door Laura niet geaccepteerd. Dit bereikt een dieptepunt wanneer Linda een affaire met Robert krijgt. En hij door een ruzie van de beide dames ruggelings in een kapotte spiegel valt. Ze trouwt, vertrekt met haar man Erik Hamans naar het buitenland om met een schone lei te beginnen.

Jaren later blijkt dat Linda gescheiden is en in Canada hertrouwd is met Bill Norris. Met hem heeft ze twee kinderen: Sam Dekker en Rover Dekker. Na jaren afwezigheid keert Linda terug naar Meerdijk met haar kinderen. Dit is voor haar allesbehalve makkelijk: ze heeft geen geld en kan geen baan vinden. Totdat ze aan de slag kan in de Sapsalon. Ze bouwt iets op en wordt verliefd op Anton Bouwhuis. Na een langdurige latrelatie trouwen ze en trekken Linda en de kinderen bij Anton en Sjoerd in. Later komt achterneef Q Bouwhuis daar ook wonen. Linda’s dochter Sam is verhuisd naar Amerika, waar zij een fotografieopleiding volgt. Goede vriend Amir Nazar woont op hetzelfde adres in de verbouwde garage, een idee van Linda. Linda is gek op koken. Haar beste vriendinnen zijn Laura Selmhorst en Janine Elschot.

Gerelateerde personages