Lucas Sanders

Ferry Doedens
Lucas is positief, sociaal, gemakzuchtig en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij is de halfbroer van Nina Sanders en zoon van Janine Elschot en Stefano Sanders.

Kort na zijn geboorte gaat hij even door het leven als Jonas Alberts. Dit omdat  Janine Lucas hem even onderbrengt bij Barbara Fischer en Jef Alberts. Janine is op dat moment op de vlucht voor haar ex-man Ludo . Hij denkt dat Lucas zijn kind is, totdat hij ontdekt dat zijn halfbroer Stefano de vader is. Janine ging vreemd met Stefano, waarna ze zwanger bleek van Lucas… Lucas woonde tijdens zijn jeugd in New York bij zijn vader Stefano. Als hij terugkeert in Meerdijk na het behalen van zijn diploma, is Janine verbaasd als ze hem plotseling op de bank aantreft met een man. Allebei zijn ouders reageren positief op zijn homoseksualiteit.

De eerste echte liefde van Lucas is Edwin Bouwhuis. Daarna volgen nog een aantal intense relaties met Menno Kuiper, waar hij ook mee getrouwd is geweest, Pelle Schuiten, Felix Jagtman en Flo Wagenaar. Met Flo heeft Lucas een complexe relatie. Is hun liefde sterk genoeg om alles te overwinnen? In Lucas schuilt een echte ondernemer, ondanks dat dit er niet altijd zo uitkomt. Hij is eigenaar geweest van de dansclub Dansatoria met Bing Mauricius, heeft een app [X]SELFIE ontwikkelt met Vincent Muller en is tegenwoordig de eigenaar van café De Koning die hij runt met Laura Selmhorst. Hij woont samen met zijn nichtje Kimberly Sanders en Aysen Baydar. Zijn beste vriend is Noud Alberts en zijn beste vriendin is zijn halfzus Nina Sanders.

Gerelateerde personages