Marieke de Moor

Lidewij Mahler
Marieke de Moor-Vollaards is vrolijk, avontuurlijk en erg charmant. Ze heeft een vrije geest en is niet bang de leiding te nemen. Ze is het jongere zusje van Janine Elschot.

Net als Janine is Marieke niet opgevoed door haar biologische ouders, maar werd ze als baby afgestaan. Als jong volwassenen kregen de zussen de schrik van hun leven, toen bleek dat ze dezelfde biologische ouders deelden. Ze hebben de verspilde tijd ingehaald en ook contact gehouden toen Marieke, samen met haar grote liefde Mark de Moor, naar Italië vertrok om hun gezamenlijke droom waar te maken: een eigen restaurant te openen.

Na vele succesvolle jaren slaat de verveling bij Marieke toe. Ze wordt roekeloos en maakt een ingrijpende keuze waardoor Mark en Marieke persoonlijk failliet worden verklaard. Om de crisis compleet te maken, krijgt Marieke te maken met burn-out klachten en komt ze thuis te zitten. Uiteindelijk keren ze na jaren in Italië vanwege hun financiële problemen terug naar Meerdijk om een nieuw bestaan op te bouwen. Dit gaat moeizaam, maar lukt. Marieke werkt in CS totdat ze een diagnose krijgt die haar leven voorgoed zal veranderen. Marieke doet er alles aan om beter te worden en is gefrustreerd als dit keer op keer niet lukt. Zo wil ze niet meer leven. Tot overmaat van ramp krijgt Marieke een ernstig auto-ongeluk en overlijdt aan haar verwondingen. Haar familie en man Mark zijn ontroostbaar. 

Gerelateerde personages