Nina Sanders

Marly van der Velden
Nina Stefanie Maria Sanders is een pittige, creatieve dame die precies weet wat ze wil. Ze is eigenaresse van het modebedrijf La Nina en van de hipste concept store van Meerdijk, CS.

Nina heeft een turbulent liefdesleven achter de rug, met name met haar eerste echte liefde, Noud Alberts. Inmiddels heeft Nina haar geluk gevonden bij Bing Mauricius. Ze zijn getrouwd en hebben samen een zoon, Max, vernoemd naar Nina’s overleden tante Maxime Sanders. Nina heeft ook een dochter, Nola, uit een eerdere relatie met Mike Brandt. 

Nina heeft een moeilijke jeugd gehad. Ze groeit het grootste deel van haar leven op zonder haar vader, Ludo Sanders. Dit komt door huwelijksproblemen tussen Ludo en haar moeder Janine Elschot. Op haar zesde wordt Nina ontvoerd door Isabella Kortenaer, een ex van haar vader, waardoor ze maandenlang in een psychiatrisch ziekenhuis wordt opgenomen. Daarna keert ze terug naar Meerdijk en heeft ze geen makkelijk leven, maar Nina is en blijft een échte Sanders en die komen er altijd bovenop. In het dagelijks leven trekt Nina veel op met haar halfbroer Lucas Sanders, haar nichtje Kimberly Sanders en schoonzusje Jojo Abrams. Hun favoriete bezigheid? Shoppen! Haar beste vriendinnen zijn Aysen Baydar en Zoë Xander bij wie ze altijd terecht kan voor advies.  

Gerelateerde personages