Puck Odolphy

Annefleur van den Berg
Puck Odolphy is ambitieus, doelgericht en een doorzetter. Haar statusgevoeligheid en sluwheid brengen haar soms in de problemen. Ze is van nature een flirt én een charmante verschijning, die alle aandacht direct op zich weet te vestigen.

Puck heeft een grote passie voor fashion: ze loopt dan ook steevast in de laatste trends rond. Haar trendbewuste, maar enigszins opzichtige kledingstijl staat symbool voor wat Puck wil bereiken in haar leven: succes en status. Na haar middelbare school, kiest ze voor een mode-opleiding. Dromend van carrière als wereldberoemd fashiondesigner, besluit Puck een beurs aan te vragen voor het prestigieuze Fashion Institute in Miami. Ze wordt toegelaten en ontmoet daar Nina Sanders.

Een vriendschap, waar Puck veel baat bij heeft. Ze weet Nina (op moeilijke momenten) feilloos voor haar karretje te spannen, waardoor ze uiteindelijk slaagt voor haar studie. Waar Nina na haar studie terugkeert naar Nederland, blijft Puck achter in Amerika. Ze gaat stage lopen bij een beroemd fashiondesigner. De vriendinnen houden contact en praten elkaar bij over de voortgang van hun carrières. Waar Nina binnen een paar jaar een eigen modehuis uit de grond stampt, blijft Puck stagiair. Om geen gezichtsverlies te lijden tegenover Nina, laat Puck haar geloven dat ze veel succes heeft. Maar Puck wil en kan dit niet langer volhouden. Ze besluit om haar oude vriendin opnieuw voor eigen gewin in te zetten. Ze verrast Nina met een bezoek in Meerdijk.

Gerelateerde personages