Q Bouwhuis

Giovanni Kemper
Q “Quintus” Bouwhuis is de achterneef van Anton Bouwhuis. Hij studeert Biomedische Wetenschappen en neemt dit bloedserieus.

Q houdt van orde en regelmaat en is eigenlijk nooit humeurig. Omdat hij geen orde en regelmaat vindt in het studentenhuis waar hij woont, besluit hij naar Meerdijk te verhuizen. Q is belezen en heeft veel kennis. Hij uit zich op sommige momenten nogal direct omdat hij het belang van feitelijkheid beter in de vingers heeft dan etiquette. Hij is zich ervan bewust dat hij sociaal moet groeien, dus gaat hij in de plaatselijke supermarkt werken, waar hij zijn oudoom Anton tegen komt.

Q is meteen gecharmeerd van de goed gerunde huishouding in Huize Bouwhuis. En nog meer van Antons stiefdochter Sam Dekker. Twee redenen waarom Q niets liever wil dan snel bij Anton intrekken. Hij verzint een smoes waarmee hij dat voor elkaar krijgt. Q wordt snel verliefd, zo heeft hij een oogje gehad op Sam Dekker en op Kimberly Sanders. Maar pas echt verliefd wordt hij op Lana Langeveld. Hij heeft alles voor haar over en is er altijd voor haar.

Gerelateerde personages