Rik de Jong

Ferri Somogyi
Rik de Jong is sportief, zorgzaam en gaat door het vuur voor zijn vrienden en familie. Zijn moeder is Maria de Jong, die na jaren in Canada te hebben gewoond, tijdelijk terugkeert naar haar zoon in Meerdijk.

Zelf is Rik de trotse vader van Rikki de Jong en Job Zonneveld. Zijn kinderen wonen allebei inmiddels niet meer in Meerdijk en hebben een eigen gezin. Rik is grootvader van Bram, Teddy en Fleur. Rik heeft lange tijd in De Koning achter de bar gewerkt, maar is nu van beroep Personal Trainer. Hij staat echter lange tijd op non actief vanwege een gebroken nekwervel na een ernstig ongeluk. Na twee maanden in coma te hebben gelegen en een (dure) behandeling in Oxford herstelt hij thuis van zijn letsel.

Het liefdesleven van Rik is allesbehalve rustig. Hij is maar liefst drie keer getrouwd geweest, met zijn grote liefde en moeder van Rikki, Anita Dendermonde, met Nuran Baydar en met Charlie Fischer. Inmiddels zit hij opnieuw middenin een turbulente relatie met Zoë Xander. Zij heeft een overeenkomst met Daan Stern afgesloten, namelijk dat Zoë en hij een nephuwelijk aangaan om zijn erfenis veilig te stellen. Zoë krijgt daarvoor ruim betaald en kan op die manier de kosten voor het herstel van Rik betalen. Wanneer Rik dit ontdekt, vindt hij haar keuze onbegrijpelijk. Gelukkig kan hij voor advies altijd terecht bij zijn beste vriend Bing Mauricius. In zijn vrije tijd vinden we Rik regelmatig in Boks om een potje te sparren met Bing of in De Koning waar hij vaak een hapje gaat eten.  

Gerelateerde personages