Rover Dekker

Floris Bosma
Rover is eigenwijs, sociaal, af en toe een brutale jongen, maar wel met een goed hart. Hij is de zoon van Linda Dekker en Bill Norris.

Samen met zijn moeder Linda verhuisde – hij is heel close met haar - Rover vanuit Canada naar Meerdijk. Later kwam ook zijn zus Sam dekker over. Linda heeft het niet breed en Rover moet een baantje zoeken. Dit vindt hij al snel bij hotel De Rozenboom als bell boy. Zijn moeder Linda krijgt een relatie met Anton Bouwhuis en ze besluiten te gaan samenwonen. Rover heeft hier in het begin veel moeite mee, maar accepteert de situatie.

Rover blijkt een groot trauma te hebben. Hij is als kind misbruikt in Canada en ondervindt daar nu nog problemen van. Hij heeft moeite met fysieke intimiteit en houdt meisjes erg op afstand. Uiteindelijk krijgt Rover een liefdevolle relatie met Kimberly Sanders. Dit loopt stuk doordat Kimberly vreemdgaat met Noud Alberts en Rover instinctief wraak neemt: hij plaatst naaktfotos van Kimberly online. De gevolgen van zijn onbezonnen actie worden Rover uiteindelijk te veel. Ook al is het een grote stap, toch reist Rover af naar zijn vader in Canada. Is dit een oplossing? Nee. Hij kan Kimberly niet vergeten.

En dus is Kimberly verrast wanneer Rover terugkomt naar Meerdijk. Zijn time-out in Canada heeft ervoor gezorgd dat Kimberly en Rover met enige afstand kunnen kijken naar alles wat er gebeurd is en het eindelijk kunnen uitpraten. Bij Kimberly leidt dit ertoe dat ze weer iets voor hem gaat voelen en hem terug wil, maar bij Rover gebeurt precies het tegenovergestelde: voor Rover is het een afronding. In Canada dacht hij dat hij Kimberly terug wilde, maar hier blijkt dat niet zo te zijn. En dat wordt helemaal duidelijk als hij Jojo Abrams leert kennen. Hij wil haar. Verder gaat Rover om met Q Bouwhuis en Lana Langeveld.

Gerelateerde personages