Shanti Vening

Bertrie Wierenga
Shanti is van nature super sexy: ze is gewend dat ze veel voor elkaar krijgt met haar charmes, maar baalt als dit het enige is dat andere mensen zien. Ze is betrokken, warm en sympathiek en waardeert vriendschappen enorm. Shanti is nieuwsgierig en niet vies van een goede roddel. Ze kan flink van zich afbijten als ze het ergens mee oneens is én ze heeft heerlijk droge humor.

Shanti is nagelstyliste en vindt dit werk hartstikke leuk om te doen. Ze is goed met klanten en heeft oog voor detail. Dat ze geen opleiding tot nagelstyliste heeft en een diploma heeft laten vervalsen, weten alleen haar collega’s van haar oude werk waar ze weggegaan is. Shanti is niet dom, maar heeft een leerachterstand die ze angstvallig verborgen houdt: ze is laaggeletterd en kan nauwelijks lezen en schrijven. Shanti komt uit een gezin waar van alles speelde. Haar moeder is een harde werker. Tijdens de jeugd van Shanti vond haar moeder een opleiding niet het allerbelangrijkst. Shanti is dan ook vroegtijdig gestopt met haar middelbare school. En ging allerhande praktische baantjes doen.

Door de lastige gezinssituatie ging Shanti op jonge leeftijd uit huis. Sindsdien woont ze op allerlei plekken. Haar moeder kon dit moeilijk verwerken en sindsdien hebben ze geen contact meer met elkaar. Inmiddels woont Shanti in Meerdijk en huurt ze een kamer bij Rik. Ze gaat veel om met Tiffy. 

Gerelateerde personages