Sjors Langeveld

Melissa Drost
Sjors (Georgette) Langeveld is nieuwsgierig, vindingrijk en liefdevol. Het is voor haar belangrijk dat het goed gaat met haar vrienden en familie. Ze is juriste van beroep en is christelijk opgevoed.

Sjors wordt geboren als Wendela Hafkamp, de dochter van Martine Hafkamp en Frits van Houten. Echter, haar vader wordt vermoord en haar moeder belandt voor lange tijd in de gevangenis omdat zij verantwoordelijk is voor een moordpoging op Helen Helmink. Wendela komt als pleegkind terecht bij Daniël Daniël en Janine Elschot. Zij besluit uiteindelijk dat de beste oplossing adoptie is. Wendela wordt geadopteerd door Carla en Theo Langeveld die haar Georgette noemen. Zelf maakt ze hier al snel Sjors van.  

Na jaren gaat Sjors op zoek naar haar biologische moeder en keert terug naar Meerdijk als anonieme au-pair van Janine. In Meerdijk doet Sjors veel ontdekkingen, zo komt ze erachter dat ze een halfbroer, Jack van Houten, en een halfzus, Wiet van Houten, heeft. Hier bouwt ze een goede band mee op. Broer en zus zijn inmiddels uit Meerdijk vertrokken. Van haar moeder Martine is op dit moment geen spoor te bekennen nadat zij na haar meest recente terugkeer naar Meerdijk uit een helikopter sprong en in zee belandde…  

Naast een ingewikkelde familiesituatie is ook het liefdesleven van Sjors allesbehalve makkelijk. Ze is twee keer getrouwd geweest, met Bing Mauricius en met Tim Loderus. Samen met haar overleden liefde, Danny de Jong, heeft ze een dochter: Lana Langeveld. Ze heeft een relatie gehad met Bing Mauricius, een oogje gehad op Rik de Jong, maar die gevoelens bleken niet wederzijds. Daarna kwam Amir Nazar in beeld en die bleef daar.

Gerelateerde personages