Column
24-12-2018

Babette over kerst in Meerdijk

Vorige maand schreef Caroline de allereerste column over het luisterboek Kwaad Bloed van Janine. Nu is het de beurt aan actrice Babette van Veen. Ze vertelt over de kerstdagen in Meerdijk! 

Kerst in Meerdijk is altijd heel gezellig. Meestal is er wel een borrel in Boks of een fancy diner in de Rozenboom en zo zie je je collega’s weer eens allemaal op hetzelfde moment! Soms zien we elkaar namelijk weken niet omdat we net op een ander moment repeteren of draaien, dus dat is altijd een gezellige boel. Het styling team doet zijn uiterste best om iedereen van de mooiste kledingcreaties te voorzien, bij make-up maken ze iedereen net iets feestelijker op en het team dat verantwoordelijk is voor de aankleding van de sets is er helemaal druk mee. Al in september staan er kerstbomen in iedere set en ik was met name dol op de mooie versiering van de trap in ‘onze’ Bouwhuis woning. Soms vallen de mussen nog van het dak en zitten wij al tussen de kerstballen en aan de kerstkransjes. Het heeft ook wel wat vind ik, je maakt alles eigenlijk twee keer mee en ik hou van kerst dus dat vind ik helemaal geen straf.

Dit jaar is het een nogal hectische kerst bij de familie Bouwhuis. Gelukkig ben ik lang niet zo opvliegend als Linda, dus mij zal je, zeker tijdens de kerstdagen, nooit uit mijn plaat zien gaan. Al kan ik me er in dit verhaal wel iets bij voorstellen. Ik vind het overigens altijd super leuke scènes om te draaien, die waarin je lekker mag flippen en dingen mag roepen die echt totaal niet door de beugel kunnen. Dat heb ik wel gemist in de jaren dat ik geen soap maakte, geweldig leuk om te doen! Maar ik wens jullie uiteraard een rustigere en vredigere kerst dan bij de familie Bouwhuis en een super gelukkig nieuwjaar, maak er een mooi jaar van!

X Babette 

Foto: Ruud Janssen

Gerelateerde personages