Column
12-1-2019

Regisseur Jop Joris over wintercliffweek

Eerder schreven actrices Caroline en Babette al een column over GTST. Nu is het de beurt aan regisseur Jop Joris. Hij vertelt over de spannende opnames van de afgelopen wintercliffweek. 

Laten we eerlijk zijn… Als regisseur heb je natuurlijk de leukste baan van heel Goede Tijden, Slechte Tijden. Je mag zeggen waar de camera’s staan en hoe en wanneer iemand in beeld is. De liedjes die worden gebruikt komen uit jóuw Spotify-lijstje. Alle acteurs moeten doen wat jij wil. Ook al is dit soms met lichte tegenzin. En als je op straat loopt is er niemand die je herkent. Nu denken jullie natuurlijk: “OMG! Hij heeft gelijk, het is echt de leukste baan ter wereld!” Ik kan je vertellen: dat is het zeker. En één keer per jaar wordt deze geweldige baan nóg leuker. “Nóg leuker?!”Ja, nóg leuker. Rond het najaar worden er namelijk opnames gemaakt voor de GTST wintercliffhanger. Dat is eigenlijk net zoiets als de zomercliff, maar dan dat fans direct na de uitzending kunnen zien hoe het afloopt in plaats van weken te moeten wachten op de ontknoping.

GTST wordt geregisseerd door in totaal vier regisseurs en is het dus maar de vraag of die wintercliff in jouw opnameweek terecht komt. Maar gelukkig was het lot mij dit seizoen gunstig gezind en mocht ik dit keer mijn warme jas en thermo-onderbroek uit de kast halen! En het was een ‘feestje’: een grote zwarte 4x4 SUV ging het personage Marieke omver rijden. Voor Marieke niet zo leuk natuurlijk, maar voor ons als makers een geweldige krent in de pap. Het is toch een beetje ‘Steven Spielbergje’ spelen in de polder. En ik ga niet helemaal uit de doeken doen hoe wij het gemaakt hebben, maar ik zal mijn plattegrond laten zien. Hierop heb ik de camerastandpunten getekend en kan je het misschien zelf uitvogelen. Ik hoop dat jullie hebben genoten van de wintercliffweek. Wij hebben hem met veel plezier en liefde voor jullie gemaakt. Nu moet ik weer snel verder, want de leukste baan van de wereld wacht niet, zelfs niet op een column van 250 woorden!