Nieuws
16-3-2020

Update: GTST treft maatregelen omtrent coronavirus

Update 19 maart 2020: Zender RTL 4 zendt Goede Tijden, Slechte Tijden vanaf maandag 23 maart niet 5, maar 4 dagen per week uit. Ook op Videoland kan de kijker vanaf maandag 23 maart niet 5 maar 4 afleveringen per week vooruitkijken. Op deze manier verzekert de zender zich een aantal weken langer van verse afleveringen.

Eerder deze week maakten wij al bekend dat de opnames van GTST per direct zijn stilgelegd om de veiligheid en gezondheid van cast & crew te waarborgen. Als de opnames onverhoopt niet kunnen worden hervat, dan moet al op 8 mei de zomerstop van start gaan. Om zeker te zijn dat de kijkers een aantal weken langer van GTST kunnen genieten, wordt nu per week 20 procent aan afleveringen bespaard.

Het is de beste maatregel, aldus RTL. “In afwachting van de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld dat opnames van verschillende programma’s vanaf 6 april weer van start kunnen gaanMet het terugbrengen van GTST van 5 naar 4 dagen kunnen we langer blijven uitzenden met de afleveringen die nu reeds beschikbaar zijn. Op deze manier kunnen we de continuïteit voor onze kijkers voor een langere periode waarborgen.”

Niet alleen de uitzendingen van GTST worden door de zender aangepast maar door deze maatregel zal The Voice Kids op vrijdagavond verschoven worden naar 20.00 uur. Aansluitend zal Jinek dan om 22.00 uur beginnen. Op de rest van de werkdagen verhuist ze naar 21.30 uur.

Update: 16 maart 2020: 

GTST legt opnames per direct stil. De maatregelen die wij eerder uit voorzorg namen naar aanleiding van het Coronavirus – cancelen van de repetitiedagen op maandag en woensdag, geen intieme scènes en handen schudden -  blijken inmiddels niet meer afdoende om de veiligheid en gezondheid van onze acteurs te waarborgen.

De kijker heeft hier vooralsnog geen last van gezien er tot en met vrijdag 8 mei voldoende afleveringen zijn om elke werkdag om 20.00 uur uit te zenden. Deze maatregel is in ieder geval van kracht tot 6 april. Welke gevolgen dit eventueel heeft voor het opnameschema na 6 april wordt op dit moment besproken.

Rohan Gottschalk, producent Daily Drama bij EndemolShine: “Vanzelfsprekend staat de veiligheid en gezondheid van onze cast en crew voorop. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het is van noodzakelijk belang dat iedereen zijn verantwoordelijkheden neemt en sociale onthouding beperkt tot het minimum. Dat geldt dus ook voor ons. Wij doen er alles aan om de productionele uitdagingen waar wij op dit moment tegen aan lopen in goede banen te leiden, de consequenties te minimaliseren en juist in een tijd als deze de continuïteit van GTST te waarborgen”.